• asiakaspalvelu@finzo.fi
  • |
  • +358 (0) 400242801
  • +358 (0) 400242801
  • asiakaspalvelu@finzo.fi
arne
Tulumaksu makstakse nagu tavaliselt OR kontolt - reaalselt teenitud intressilt.Omaraha.ee

Ilmselt võiks küsimus tekkida pigem selle kohapealt, et kes tulumaksu maksma peab. Kas see, kes konto teeb või läheb see kirja lapse tuluna.

Ja kui konto üle antakse, siis kuidas seal tulumaksuarvestus välja hakkab nägema?

Teine küsimus: Sain eelnevast kommentaarist aru, et laps, kellele konto tehakse, ei pea enda laps olema ehk võib ükskõik, kelle lapsele konto teha.

Samas tekkis aga küsimus, kas see, kellele konto tehakse, peab tingimata laps olema või võib ükskõik, kellele selle konto teha?
RahaFoorum
arne
Kõrgemate skooride väljamaksed tõesti veidi kukuvad, aga probleem on rohkem 3. ja 4. grupis, kust saadi tagasi väga vähe. Loodame, et tegu on mõistliku kompromissiga
Mis mõttes VEIDI? Kui ennem sai esimeses grupis 20 eurose võla müügi korral tagasi ~10 euri, siis nüüd saab 5,91. See on 40% vähem kui ennem ja ei ole minu arvates mingi veidi.
Mõistlik oleks kehtestada sellised muudatused uutele sõlmitavatele laenudele ja lubada lõpetada vanad lepingud vastavalt eelnevatele tingimustele.
Keset mängu reeglite muutmisel jääb natuke kehv mekk asjale juurde - mine tea, mis Te järgmiseks välja mõtlete.
dubow

dubow
arne
Kõrgemate skooride väljamaksed tõesti veidi kukuvad, aga probleem on rohkem 3. ja 4. grupis, kust saadi tagasi väga vähe. Loodame, et tegu on mõistliku kompromissiga

Mis mõttes VEIDI? Kui ennem sai esimeses grupis 20 eurose võla müügi korral tagasi ~10 euri, siis nüüd saab 5,91. See on 40% vähem kui ennem ja ei ole minu arvates mingi veidi.
Mõistlik oleks kehtestada sellised muudatused uutele sõlmitavatele laenudele ja lubada lõpetada vanad lepingud vastavalt eelnevatele tingimustele.
Keset mängu reeglite muutmisel jääb natuke kehv mekk asjale juurde - mine tea, mis Te järgmiseks välja mõtlete.

Selline portaali poolne otsus mõjutab oluliselt portfelli tootlust erinevate riskigruppide lõikes ja sellest tulenevalt ka intressimääru. Palun teatage edaspidi olemasolevate klientide tootlust ja kohustusi mõjutavatest teenusemuudatustest 1 kuu ette, mis jätab aega portfell ja kohustused üle vaadata ja soovi korral reageerida.

Isiklikult kaotasin selle muutusega ootamatult raha, kuna olen enamus investeeringuid teinud madalama riskiga laenudesse.

Samuti võiks statistika lehel XIRRi arvutamisel kasutada tegelikku tagatisfondi poolt tehtavat müügipakkumist (nüüd on see ka lihtsam kui enne, pole enam vaja riskigrupiga arvestada) ja mitte 50% nagu hetkel.
mahe
Kasvukonto idee on väga hea.

Konto loomise/haldamise osas tekkis küsimus,
“Alustamiseks tuleb Sul (ühel lapsevanemal) luua lapsele põhikonto. Selle kontoga Sina toiminguid teha ei saa, vaid antud konto jääb ootama lapse täisealiseks saamist. ”

Kui ma loon lapse nimel konto ja ma seal toiminguid teha (ehk hallata) ei saa siis kuidas hakkab see konto kasvama lisaks sissemaksetele?
ipc
arne
Raha saab kätte nagu igalt teiseltki OR kontolt. Last saab volitada kontot haldama või siis lasta arvutil kogu tagasilaekuv raha kanda lapse kontole.Omaraha.ee

Hetkel küll midagi välja ei saa nagu kanda. Sellel real kuhu peaks panema kontonumbri on ainult kriipsud ja muuta ka seda nagu ei saa. Mitte, et ma tahaks midagi välja kanda. Aga oletame, et laps saab täisealiseks ja sooviks talle raha välja kanda, siis mis moodi see saab olema? Eeldusel, et haldan lapse täisealiseks saamiseni ise seda kontot ja ei anna haldamist talle üle.
Sull_S
Portaal vastab.

ipc: Lapse põhikonto ei hakkagi kasvama, kasvama hakkab Kasvukonto. Teie poolt tsiteeritud lause käib olukorra kohta, kus laps on väga väike ja sellistest asjadest veel aru ei saa. Kui soovite Kasvukonto teha lapse nimele, siis tuleb hakatuseks luua talle põhikonto, mis jääb seisma. Sinna kõrvale saab luua kasvukontosid, mis hakkavad kasvama. Mõistlikum tundub olevat, et teete Kasvukonto enda nimele ja annate sobival hetkel lapsele üle. Aga võimalik on mõlemat pidi.

Sull_S: Hetkel vist ei olegi nagu midagi kanda. Seda, et saate raha kanda lapse pangakontole, ei hakka ilmselt kunagi olema. See võrduks raha kandmisega “kuhu iganes”, mida me ei luba. Küll aga tekitame olukorra, et saaksite kanda raha lapse OR kontole. Seda lahendust veel ei ole aga me ei näe siin midagi keerulist.

Omaraha.ee
arne
arne
Portaal vastab.ipc: Lapse põhikonto ei hakkagi kasvama, kasvama hakkab Kasvukonto. Teie poolt tsiteeritud lause käib olukorra kohta, kus laps on väga väike ja sellistest asjadest veel aru ei saa. Kui soovite Kasvukonto teha lapse nimele, siis tuleb hakatuseks luua talle põhikonto, mis jääb seisma. Sinna kõrvale saab luua kasvukontosid, mis hakkavad kasvama. Mõistlikum tundub olevat, et teete Kasvukonto enda nimele ja annate sobival hetkel lapsele üle. Aga võimalik on mõlemat pidi.Sull_S: Hetkel vist ei olegi nagu midagi kanda. Seda, et saate raha kanda lapse pangakontole, ei hakka ilmselt kunagi olema. See võrduks raha kandmisega “kuhu iganes”, mida me ei luba. Küll aga tekitame olukorra, et saaksite kanda raha lapse OR kontole. Seda lahendust veel ei ole aga me ei näe siin midagi keerulist. Omaraha.ee

Konto lapsevanema nimel:
1. punkt - Oluline on teada, et konto on Sinu, mitte lapse oma, seda koos kõigi kohustuste ja õigustega.

Mis see siis peaks tähendama? Sisuliselt peaks ju mul õigus olema raha sealt enda arvele kanda või ei ole nii?
Või näiteks kui laps saab täisealiseks ja ei soovi OR kontot luua aga tahaks kogunenud raha väljavõtta (või õigemini mina sooviks seda teha, sest konto ju kuulub mulle!), miks ma peaks selle konto talle üle andma?

5. punkt - •Võid anda lapsele volituse omanimelise konto haldamiseks. Sel juhul haldate kontot kahekesi, kuid see kuulub ikkagi Sulle.

Mis moodi siis väljamaksed toimuma hakkavad? Enda kontole ei saa väljamakset teha ja “kuhu iganes” ka ei või? Et, sisuliselt kui lapsel OR kontot ei ole jääbki see raha seal lõpmatuseni “tiirlema”, eeldusel, et tagasimaksed lähevad uuesti investeeringutesse?
Sull_S
mahe
Palun teatage edaspidi olemasolevate klientide tootlust ja kohustusi mõjutavatest teenusemuudatustest 1 kuu ette, mis jätab aega portfell ja kohustused üle vaadata ja soovi korral reageerida.
Lisaks, et selliste muudatuste korral võiks see teavitus vähemalt meilile tulla (parem veel kui telefonitsi), mitte postitada seda mingi muu segase teemaga koos foorumisse.
Ja ei saa lisamata jätta, et Teie VEIDI, mis ma selle muudatusega kaotan on minu arvutuste põhjal ~1,5% minu portfellist.
dubow
dubow

Palun selgita 1,5% tulemuse arvutuskäiku.
anu
anu
Ok, 1,5 tuli kerge liialdusega, aga arvutuskäik selline.
Enamus investeeringuid on tehtud laenudesse kasutajatele skooriga 801-1000 ja punases on ainult sellise skooriga lepingud. Kuna ennem oleks punastest laenudest tagasi saanud ligi poole ja nüüd saab alla kolmandiku. Punases on ligi 5% portfellist, ennem tagasi 2,5% nüüd alla 1,5%. Vahe 1%.
Pole seni ühtegi laenu müünud, mõtlesin et ootan-vaatan kuidas esimesed punased läbi kohtu ja täiturite lahenevad.
dubow
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Loan interest from 12%, loans for up to 5 years.

* This is a representative offer.

Log in