Hinnakirjas on:
Lepingutasu (pikk laen) 2% laenusummalt, kuid mitte vähem kui 7 €
Kui sisestan taotluse 1000 € tähtajaga 12 kuud, siis kuvatakse lepingutasu suuruseks 40€ ehk siis 4%. Kas siin on mingi viga, et lepingutasu on justkui kahekordne?
p.9
Lepingutasu (pikk laen) 2% laenusummalt, kuid mitte vähem kui 7 €
Kui sisestan taotluse 1000 € tähtajaga 12 kuud, siis kuvatakse lepingutasu suuruseks 40€ ehk siis 4%. Kas siin on mingi viga, et lepingutasu on justkui kahekordne?
Lisaks lepingutasule tuleb tasuda veel makse tagatisfondi vastavalt oma skoorivahemikule.
ja need on vastavalt 1%-2%-3%-4% summalt.
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Ago Lumeste
ja need on vastavalt 1%-2%-3%-4% summalt.
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Kas tagatisega laenajad peavad ka tasuma tagatisfondi? Hinnakirjast ma ei näinud erisust.
ardi
ardiEi olegi erisust, kõigile samad reeglid.
Kas tagatisega laenajad peavad ka tasuma tagatisfondi? Hinnakirjast ma ei näinud erisust.
Omaraha.ee
Kas tagatud laenu on vaja omakorda tagada? Kui ma olen nõus kinnisvara tagatisega laenu puhul maksma max 12% intressi(+2% lepingutasu), siis jääks ju tagatisfonditasu töttu aastase laenu puhul pakutav intress maksimaalselt 9%. Kas 9% juures üldse leidub investoreid?
ardi
Teile teadmiseks, et kahjuks ei ole isegi tagatud laen tegelikult investori jaoks tagatud! 12% jääb teile ainult ilusaks unistuseks. Ja üleüldse oleks tulnud selle kõigega enne oksjoni võitmist tegeleda.
vivaldi
Tagatisvara tuleb arvestada varuga. Kui mingi objekti oletatav kiirmüügihind on mingi x summa, siis võiks ju tagatisvarana arvestada sellest veel poole odavamalt. Lisaks on kinnisvara omanikel valdavalt ka muud vara. Ja kuna ka hüpoteegi sedamine on seotud kuludega, siis oleks ju loogiline, et tagatud laenult enam tagatisfondi jaoks raha ei võeta. Ja kui siinse keskkonna poliitka on selline nagu on, siis ei olegi võimalik siit normaalse kuluga laenu saada.
Tegelesin rahastamisega ka enne oksjonit Ja sain jah sõna Kehtna HLÜ-st. Seal intress 13% ja lepingutasu 1%. Otsin lihtsalt soodsamat alternatiivi. Ja aega selleks veel on. Suure summa puhul on ka 1 protsendipunkt märkimisväärne.
ardi
Tegelesin rahastamisega ka enne oksjonit Ja sain jah sõna Kehtna HLÜ-st. Seal intress 13% ja lepingutasu 1%. Otsin lihtsalt soodsamat alternatiivi. Ja aega selleks veel on. Suure summa puhul on ka 1 protsendipunkt märkimisväärne.
Laen võib ju olla kinnisvaraga tagatud aga kui Teie ei suvatse esimesed 100 päeva midagi maksta siis edaspidi pole investoril sellest tagatisest mingit tolku. Seda ma pidasin silmas. Ja siis tulebki meile appi see tagatisfond.
vivaldi
Selle jaoks, et nii ei juhtuks on olemas viivised. Kes ikka tahab ilma jääda oma varast veerand hinnaga ja kui veel sellest ei jagu siis veel muud vara müüa, et jäänukvõlga tasuda. Ma pole uurinud, et kellele saavad kliendilt väljanõutavad viivised, kas portaalile või investorile, aga distsiplineerimatu laenaja puhul saab tagatisega laenu puhul ka need ju kätte. Tagatise realiseerimise protsess on küll pikem, aga viivise näol korvatakse ju saamata jäänud intressitulu.
ardi
ardi
Selle jaoks, et nii ei juhtuks on olemas viivised. Kes ikka tahab ilma jääda oma varast veerand hinnaga ja kui veel sellest ei jagu siis veel muud vara müüa, et jäänukvõlga tasuda. Ma pole uurinud, et kellele saavad kliendilt väljanõutavad viivised, kas portaalile või investorile, aga distsiplineerimatu laenaja puhul saab tagatisega laenu puhul ka need ju kätte. Tagatise realiseerimise protsess on küll pikem, aga viivise näol korvatakse ju saamata jäänud intressitulu.
Investori jaoks lähevad ka tagatisega laenud täpselt samamoodi müüki peale 100. viivises oldud päeva ja selleks võetakse raha tagatistfondist.
Seega tagatise ainus mõte investori vaatevinklist on lootus, et sellisel juhul ehk laenaja on kohusetundlikum maksja, aga mingit muud hüve see tagatis investorile siiski ei anna.
- 1
- 2