• asiakaspalvelu@finzo.fi
  • |
  • +358 (0) 400242801
  • +358 (0) 400242801
  • asiakaspalvelu@finzo.fi
varasematel kuudel on kahjum müügist positiivne väärtus, detsembris aga miinusega. Kas süsteemi viga või teadlik muudatus?
Pankur
Pankur
varasematel kuudel on kahjum müügist positiivne väärtus, detsembris aga miinusega. Kas süsteemi viga või teadlik muudatus?

Tere.

See pole ei muudatus ega viga. Kahjum müügist arvutatakse statistikasse sellise valemiga: ( laekunud põhiosa + intress + viivised ) + kompenseeritud põhiosa. Viimane liidetav on umbes 65%. Kui laenu on enne müüki mõnda aega makstud, nii et sulgudes olev osa ületab 35% ja kogusumma 100% algsest põhiosast, läheb müüdud laen kasumisse ehk kahjum miinusesse. Nii et see, mida Te seal miinusega näete, on tegelikult kasum.

Lühidalt - kui müüdud lepingusse laekus rohkem raha, kui teie sinna panite, näidatakse müügist saadud kahjumit negatiivsena.

Omaraha.ee
arne
Kas selline käsitlus statistikat kokkuvõttes ilusamaks ei moonuta?
Laekunud põhisosa+intress+viivised on ju juba (vastavate eelmiste perioodide) kasumitesse sisse arvestatud. Kui laenu müümisel arvestatakse nimetatud komponente veel korra, kas siis nõnda ei lähe laenu müümisele eelnenud tagasimaksed kahekordselt summaarsesse arvestusse?
stonecutter
stonecutter
Kas selline käsitlus statistikat kokkuvõttes ilusamaks ei moonuta?

Ei moonuta. See on nö illustreeriv rida, arvutused käivad ikka omasoodu. Võibolla võiks ta olla mõnes teises kohas.
Omaraha.ee
arne
Mina olen sundmüügist aru saanud nii,et väljastatud laenust lahutatakse saadud tagasimaksed(senini laekunud viivised ja intressid ei puutu asjasse) ning laenujääk jaguneb kaheks-65% sellest laekub sundmüügist investori kontole ja 35% on kahjumi real,milline läheb tulust mahaarvamisele
JEMaa
JEMaa
milline läheb tulust mahaarvamisele
Mis tulust mahaarvamisele? Füüsiline isik ei saa mingit kahjumit tulust maha arvata. Juriidilisel isikul pole see kah ses mõttes oluline, et niikuinii maksad tulumaksu alles siis kui kasumit jaotama hakkad. Raamatupidamises vaid oluline.
Või sa mõtlesid midagi muud?
olavi
JEMaa
Mina olen sundmüügist aru saanud nii, et väljastatud laenust lahutatakse saadud tagasimaksed (senini laekunud viivised ja intressid ei puutu asjasse) ning laenujääk jaguneb kaheks-65% sellest laekub sundmüügist investori kontole ja 35% on kahjumi real, milline läheb tulust mahaarvamisele

Võiks ka nii. Oluline on, et kõik teaksid, kuidas arvutatakse. Meie versioon näitab, kas müüdud lepingutega jäädi kokkuvõttes plussi või miinusesse ja kui palju. Teie oma näitaks kaduma läinud põhiosa.
Omaraha.ee
arne

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Loan interest from 12%, loans for up to 5 years.

* This is a representative offer.

Log in