• asiakaspalvelu@finzo.fi
  • |
  • +358 (0) 400242801
  • +358 (0) 400242801
  • asiakaspalvelu@finzo.fi
timo
Selge, aga siin kõigil graafikutel osamaksed (põhiosa + intress) ka suurenevad perioodi lõppedes?
See on seepärast nii kuna intressist läheb maha Omaraha teenustasu.
procyonlotor
arne
Võimalik, et ma sain sellest kirjeldusest valesti aru, aga hetkel jääb küll arusaamatuks, millist probleemi ja kellele selle väljapakutud variandiga lahendada püütakse?

Isiklikult kasutaksin järelturgu selleks, et mõnikord piisav summa kokku saada, et oleks mõistlik väljamakset teha praeguse €0.5 teenustasu valguses (a la, pisut suuremate kulude katteks vmt), nii et ilmselgelt mina antud lahenduse sihtgrupp ei ole. Ei ole soovi 40% portfellist maha müüa, et €400-500 välja võtta ja ülejäänu uuesti ära investeerida. Seejuures veel enam kui ühe kuu tulu teenustasuks ka makstes.

Kui mõni keskpärane investor tahab väljuda näiteks oma €20k+ portfelli pealt, siis tal tuleks korraga visata müüki €8k laene, mis tähendab, et likviidsust saab luua ainult mõni suurem investor, kes nii suurt summat korraga kuhugi ära tahab paigutada. Kui nüüd mõni €100k+ portfelliga investor järelturgu tahaks kasutada, siis on potentsiaalseid ostjaid heal juhul paar tükki kui sedagi, kes selle €40k pataka teoreetiliselt ära saaks osta ja nad peavad just sel hetkel soovima oma portfelli nii suure summa jagu kasvatada.

Ühesõnaga, selle toote sihtgrupp pole ka mõni suurema portfelliga investor, kes sooviks väljuda ja likviidsus saab olema suhteliselt madal, kuna hakkab sõltuma paari suurema investori hetke investeerimishuvidest, mitte sellest, et portaalis on näiteks €200k seisvat raha 2000 investori kontol, kes investeerimisvõimalusi ootavad.

Kellele ja millise probleemi lahenduseks see siis mõeldud on?

procyonlotor
Mõni mees ei taha ise millegi eest midagi maksta, samas teistelt tahaks viimast kui senti ära võtta. :-) Kammoon, oled ülekohtune oma 0% jutuga. Äri peab olema tasuv kõigile.

Unustad ära, et 2% maksad üleöö ehk 1 päevaga, kui müük toimub. Oma tootluse 20%+- laenude pealt teenid aasta ehk 365 päevaga. Kui konteksti paned selle asja, siis saad aru, et see on ulmeliselt kõrge tasu. 20% tootluse korral nö kirvemeetodil sööb ühe päevaga 10% sinu aastatootlusest ära ja seda enne eraisikuna tulu maksustamist arvesse võtmata. Või veel lihtsamini vaadates, see on veidi rohkem kui ühe kuu (36 päeva) tulu sinu 20% tootlusega investeeringu pealt.

Arvestades, et efektiivne järelturg tõenäoliselt toob intresse allapoole, siis võid eeldada, et ka sinu tootlus kukub ja tasu hakkab moodustama rohkem kui ühe kuu tulu.

Rääkimata, et kõik teised platvormid pakuvad sama teenust kas tasuta või max 1% tasuga, aga viimast ainult tingimusel, et saad müüa ka juurdehindlusega.
RahaFoorum
RahaFoorum
Unustad ära, et 2% maksad üleöö ehk 1 päevaga, kui müük toimub. Oma tootluse 20%+- laenude pealt teenid aasta ehk 365 päevaga. Kui konteksti paned selle asja, siis saad aru, et see on ulmeliselt kõrge tasu. 20% tootluse korral nö kirvemeetodil sööb ühe päevaga 10% sinu aastatootlusest ära ja seda enne eraisikuna tulu maksustamist arvesse võtmata. Või veel lihtsamini vaadates, see on veidi rohkem kui ühe kuu (36 päeva) tulu sinu 20% tootlusega investeeringu pealt.

Kas järelturu tekitamise mõte siin ei olnud mitte see, et anda võimalus äärmise vajaduse korral investeeringutest väljuda? See ju ainult positiivne kui tingimused sellised, et sunnivad investorit kaks korda järele mõtlema enne väljumise nupu vajutamist.
u5891
u5891
See ju ainult positiivne kui tingimused sellised, et sunnivad investorit kaks korda järele mõtlema enne väljumise nupu vajutamist.
Mis madalas likviidsuses positiivset on?
Toome näite. Investoril tekkis hulk vaba raha (näiteks peale edukat kinnisvara müüki) ning ta soovib selle teenima panna 3-ks kuuks, kuna hiljem läheb tal seda raha mujal vaja. Ta ostab järelturult vastava koguse laene ning 3 kuud hiljem müüb portfelli maha makstes 2% teenustasu. Sisuliselt teenib ta kolme kuuga vaid ühe kuu intressi. Hea, et miinusesse ei jää??? See ei ole ju normaalne, eriti arvesse võttes konkurentide tingimusi.
maus
maus

Positiivne on see, et ei teki spekulante.

Kui 3 kuud ka ei kannata, et raha pangakontol niisama seisab siis on variant alati aktsiaturgudel seda kasvatada.

Homunkulus
maus
Arutelu on päris aktiivseks läinud. Kui suurem likviidsus toob intressid allapoole olen mina sellele kohe kindlasti vastu. Mulle meeldib esimese asjana Omaraha just seetõttu, et siin on võimalik teenida portfelliga 20+% tootlust ning teise asjana meeldib mulle võlgades laenudega tegelemise lahendus. Investeeringi siia raha, mida ma pikemas perspektiivis kasutada ei soovi ja kasvatan seda siin. Kuni on võimalik sellist tootlust teenida ma põhisummat välja võtta ei kavatsegi. Pigem hakkan investeeritud raha välja võtma laekuvate intressidena siis, kui positsioon soovitud tasemeni jõuab.

Selleks, et suurem summa raha 3ks kuuks raha teenima panna sai portaali poolt loodud toode mille nimetus on “Tagatud laenud”. Tuleb lihtsalt õiget toodet kasutada.
VincentVega
Järelmüügi võimalus vist ei ole see, et ostan midagi ja 3 kuu pärast välja ja siis jälle sisse ja … . Võib olla mõne jaoks on, aga võib olla ongi selliseid hea eemal hoida, kes lihtsalt intressid alla veaks, sisse välja jalutades, kuidas tuju tuleb.
Tuli mõte - kui on välja laenatud summa x ja esimese tagasimakse kuupäev saabub näit. 20 päeva pärast, siis on ju kõik laenud rohelised, kuigi reaalselt võib olla, et sealt midagi laekumas ei olegi eriti. Vaatad portfelli ja intressid 40+%, kuid tulemas pole sealt eriti midagi peale laenu kahjumite.
Kui üldse - siis võiks laenu ette linnukese võimalus tekkida laenu esimese tagasimakse päev +1 päev, siis on näha, et kas nendest laenudest ka midagi tagasi tuleb (mõni võib laenu tagasimakse esimeseks päevaks määrata näit. 40 päeva pärast laenamist). Kui nüüd laen läheb 31 päeval kollaseks, siis see jäägki edaspidi kätte.
Kui tekib suurem summa ja mõte on kuni 3-4 kuud midagi sellega peale hakata ja siis pannes tagatud laenudesse, näit. 4 kuu pikkustesse 9%-ga on tulemuseks 9%-OR kulu= sinu konkreetne summa ja midagi kollast ja punast ei jää kätte. Sinna võib ka teine kord 200 000€ panna.

Mul oli/on ka selline plaan, nagu VincentVega -l.

OR - teeb mõne reklaamkampaania, samas investorid käivad sisse ja välja ning välja antavaid laene ei pruugita enam tähelegi pannagi.
“Pigem ikka kohe 10000€ sisse ja 3 kuu pärast 10300€ välja ja saades näit. 300€”.
3 kuuga tekib näiteks hulk kollaseid ja punaseid laene, s.t. saad näit. 100€ puhtalt kätte 3 kuuga ja edaspidi oled investor kollaste ja punaste laenudega. See vist ei ole see koht, selle kinnisvara müügist saadud summa reaalne kasutus. Tulemuseks 100€ puhtalt kätte+kollaste/punaste laenude omaja.
Kui mingi variant ka mingi aeg võib tekkida, siis portaalipidaja võib ka selle võimaluse hiljem kinni panna või redigeerida, kui on kehv lahendus kõigile osapooltele.
Lugupidamisega
kindlus
kindlus
Esimese tagasimakse päev +1 ei ole paha mõte, kuid huvi pärast küsiks, et kust Te need laenud võtate, mis kõik korraga hapuks lähevad?
Omaraha.ee
arne
Põhiliselt nõustun, spekuleerimisel ei näe kohta. Kes nii kindlalt mujal kolme esimese kuuga teenivad tehku proovi.

1-2% pole halb, see võib näiteks tagatisfondi kasvõi osaliselt kasvatada, aastad pole vennad.
(40% portfellist) võiks kohendada. Kui nädalaga laekub loomulikul moel portfellist tagasi ~2% siis miinimum võiks veidi allpool olla tõesti (20-25%?).

Kes ees see mees põhimõte võiks seisneda traditsiooniliselt laenu osadena “täis panemisel” kes rohkem, kes vähem. Liiga väikese miinimuosa portfellist müügi puhul jälle väheneb tõenäosus jõuda panustada.
oppear
VincentVega
Investeeringi siia raha, mida ma pikemas perspektiivis kasutada ei soovi ja kasvatan seda siin. Kuni on võimalik sellist tootlust teenida ma põhisummat välja võtta ei kavatsegi. Pigem hakkan investeeritud raha välja võtma laekuvate intressidena siis, kui positsioon soovitud tasemeni jõuab.

Ja siis ootad iga väljamakse puhul, kuniks see intress tiksub (väiksema portfelli korral ehk isegi mitu kuud), et siis mingi mõistlik kogus kokku tuleks ja väljamakse €0.5 teenustasu sinu aastatootlusest arvestatavat osa ära ei sööks? Samal ajal muidugi kogu selle seismise aja eest ka tootlus on null. Ja muidugi käid regulaarselt sisse logimas, et näha, kas on ikka piisav summa juba koos või ega äkki liiga palju pole kogunenud…

Mõttetu on vaadata seda järelturu lahendust kui midagi, mis on ebavajalik, sest sa täna ei plaani väljuda, ning seejärel kommenteerida, kuidas investorina peaks ikka pikka perspektiivi vaatama.

Peakski vaatama ja seetõttu just eriti peaks vaatama ka seda, kuidas sa oma raha siin tulevikus kasutama/välja võtma kavatsed hakata.

Mina näiteks kavatsen:
1. võtta aeg-ajalt või regulaarselt mõnesaja EUR kaupa raha välja ühel hetkel ja katta sellest mingeid kulusid
2. kui ühel hetkel portaali tootlus vmt ei rahulda ja on paremaid alternatiive või läheb mingi suurema kulutuse jaoks seda raha vaja, siis ilmselt väljuks kas kogu või suure osa portfelliga

Seni väljapakutud lahendus ei tundu eriti abistav olevat mitte kummagi nende stsenaariumite puhul, sest 1. lihtsalt ei saagi teha ja 2. puhul on kaheldav, et likviidsus saab mingil mõistlikul tasemel olema, kui tehingu toimumine hakkab sõltuma üksikute investorite investeerimisplaanidest ja kontol olevast summast.
RahaFoorum
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Loan interest from 12%, loans for up to 5 years.

* This is a representative offer.

Log in