Ei saanud päris täpselt aru. Real investeeringud ja laenud näidakse küll investeeringud kuude kaupa, kuid veerus "täna" on mul kõik investeerngud kokku pandud (algusest tänaseni). Portfelli jääk (veerus täna) on samuti seal summeeritud ja on miskipärast ca 10% väiksem, kui investeeringud. Samas ma pole midagi siit välja võtnud.
Jummybear
Veel üks täiendav anomaalia.
Võttes eelduseks, et ’Raha portaalis’ on olnud muutmatu st. väljamakseid tehtud pole, peaks minu arusaamist mööda:
Raha portaalis + intress sh. viivis = Portfelli jääk + investeerimiseks vabaolev jääk
Minu portfelli puhul on erisus näiteks 140 eurot, mis annab päris suure hälbe.
Pankur
Võttes eelduseks, et ’Raha portaalis’ on olnud muutmatu st. väljamakseid tehtud pole, peaks minu arusaamist mööda:
Raha portaalis + intress sh. viivis = Portfelli jääk + investeerimiseks vabaolev jääk
Pankur
Veel üks täiendav anomaalia.
Tõepoolest kummaline. Ka mul on sel viisil "kadunud" ca 1000€.
Ka mul ei klapi statistika kuidagi tegelikkusega
testikas
Portfell täna = Portfell eile + eilsed investeeringud – eilsed põhiosa tagasimaksed – „punase“ laenu müügist saamata jäänud põhiosa
Investeeringud kokku täna = investeeringud kokku eile + eilsed investeeringud
Jummybearile:
Teil jäi arvestamata, et portfelli jääk väheneb tagasimakstud põhiosa võrra.
Teistele:
Teil jäi arvestamata „punase“ laenu müügist tekkinud kahjum.
Omaraha.ee
Ikka ei saa aru. Mina panen tagimastud põhiosa ja interessid uuesti laenudesse, aga portfelli jääk on jääb muutumatu? Äkki seletate mingi näidete põhjal?
Mul on 100 euri, panen kõik laenudesse. Investeeringud on 100, portfelli jääk on 100. Ütleme mingi aja möödumisel sain 20 euri tagasi (10eur põhiosa ja 10 euri intresid). Portfelli jääk on 90 euri, investeeringud on 100. Saadud põhiosa ja intressid panen uuesti tööle, investeeringud on sellega 120 euri. Kui palju siis on mu portfelli jääk sellisel juhul (peale statisktika mooduli uuendamist)?
Jummybear
Mul on 100 euri, panen kõik laenudesse. Investeeringud on 100, portfelli jääk on 100. Ütleme mingi aja möödumisel sain 20 euri tagasi (10eur põhiosa ja 10 euri intresid). Portfelli jääk on 90 euri, investeeringud on 100. Saadud põhiosa ja intressid panen uuesti tööle, investeeringud on sellega 120 euri. Kui palju siis on mu portfelli jääk sellisel juhul (peale statisktika mooduli uuendamist)?
Portfelli jääk on 90+20=110€. Siit see vahe tulebki.
Omaraha.ee
Ago Lumeste
Omaraha.ee
Statistika tabeli veerud on pikemat aega nihkes.
Raika
Statististika aasta koond näitab aiateibaid juba suve algusest…
sagrimees
Statistikat progetakse just ümber. Midagi läheb sealt maha, midagi tuleb juurde. Läheb kiiremaks.
Omaraha.ee
arne
Omaraha.ee